Totenåsløpet

Totenåsløpet som felles renn er avlyst for 2022 pga snømangel

Totenåsløpet 2022 skulle gått av stabelen 5. februar. Men på grunn av snømangel må dette gå ut.

Rennet er et tradisjonsrikt turrenn på ski som har “ligget nede” siden midten av 1980-tallet. Den gangen gikk løpet fra Skreia til Hurdal. Ved relanseringen i 2019 gikk løpet i en helt ny trasé fra Torsætra til Lensbygda og var da 24 km langt. I år har rennet både start og mål i Lensbygda, og har en distanse på 42,5 km. Rennet er et samarbeid mellom Østre Toten skilag (ØTS), Lensbygda sportsklubb (LSK) og Totenåsløyper. Rennet har klasser for klassisk, fristil, samt en trimklasse uten tidtaking.

Historikk

Rennet ble arrangert første gang for mange år siden, men siden midten av 1980-tallet lå det nede. I 2019 ble det relansert og gikk fra Torsætra til Lensbygda. Da ble fristilklassen vunnet av Mathias Leibundgut fra Lillehammer Skiklub og felleskiklassens vinner var Emil Bakken fra ØTS.

I 2020 måtte rennet dessverre avlyses på grunn av snømangel.

Klasseinndeling

Trim uten tidtakning.

Fristil damer/herrer. 

Fristil junior jenter/gutter. 

Klassisk damer/herrer.

Klassisk junior jenter/gutter.

Premiering

Alle får deltagermedalje. Dessuten premieres de tre beste i hver klasse. Rosinen i pølsa i år er at den som er raskest gjennom løypa får et par Klæbo edition rulleski (klassisk eller skøyteski) fra IDT i tillegg til et napp i vår historiske vandrepokal. 

Det vil også trekkes uttrekkspremier på tilfeldige startnummer. Her trekkes det blant annet et par felleski fra Madshus.

Påmelding og ytterligere informasjon

Klikk her for påmelding

For mer informasjon, se Totenåsløpets Facebook-side

Spørsmål?

Har du spørsmål? Skriv en epost til torkoc@innlandetfylke.no, så får du svar så fort som mulig.