Gransmarkrunden 2022 – AVLYST

AVLYST – GRANSMARKRUNDEN 2022 – AVLYST

Historikk

Gransmarkrunden er et tradisjonsrikt klassisk turrenn på 18,7 km som har start og mål på Lensbygdaplassen. Rennet har både mosjonklasse og aktiv klasse med tidtaking. Alle deltakere får medalje, dessuten premieres de tre beste i herreklassen og de tre beste i kvinneklassen. Det trekkes også uttrekkspremier på tilfeldig startnummer. 

Om løypa

Løypetraseen går fra Lensbygdaplassen og utover Gransmarka i lett stigende terreng. Så krysser den Åsvegen ved Vesterås hvor det er drikkestasjon før det er noen kraftige motbakker opp til Laupendsetra. Derfra er det jevnt flatt og utfor tilbake til Lensbygda.

Denne vinteren er det nokså lite snø foreløpig, og vi vurderte alternativ trase i litt mer snøsikre områder. Traseen kunne bli start på Lensbygda, utover mot Vindsåsen (der vi vanligvis kommer tilbake) og så går vi ut til Sisselrotkampen før vi snur og går tilbake. Distansen blir omtrent den samme. Men selv der ble det for lite snø.

Etter hva dagens skigruppe kjenner til ligger løyperekorden på rundt 52 minutter. Det hadde vært gøy å ta knekken på denne! Vi håper på at Gransmarkrunden sammen med Totenåsløpet kan være med på å sette Lensbygda og Totenåsen på kartet som skirennlokalitet igjen. Totenåsen er en perle som må oppleves vinter og sommer.

Vi har kiosk med salg av mat, drikke og noe godt å bite i både før, under og etter rennet. Det er garderober med dusj i sportshytta.

Spørsmål: Send epost til torkoc@innlandetfylke.no så svarer jeg så fort som mulig.

Klasser

Mosjonsklasse uten tidtaking

Aktiv klasse kvinner/menn/junior.

Påmelding

Påmelding via https://live.eqtiming.com/60433#dashboard.

Prisen er 200 kroner i aktiv klasse og 100 kroner i trimklassen. Lisens kommer i tillegg. Ved påmelding på renndagen kommer et pristillegg på 50 kroner. NSFs obligatoriske skiforsikring må være betalt for løpere som har fylt 13 år.

Premiering

Deltakermedalje til alle som gjennomfører. De tre beste i hver klasse premieres. Dessuten trekkes det uttrekkspremier på tilfeldige startnummer.

Sponsorer

Gransmarkunden 2019

  • Film av starten på Gransmarkrunden 2019
  • Spurtoppgjør om førsteplassen

Legg igjen en kommentar