1995-2001

Tilbake
Langrenn

Vinteren 1995 kom det et nytt skirenn på planen. ”Totningen” som navnet ble, var et samarbeid mellom Lensbygda Sportsklubb og ØTS (Østre Toten Skilag). Dette året var det 50 år siden klubben ble grunnlagt. Til 50 årsjubileet ble det siste rommet i annen etasje gjort ferdig, også dette ved dugnadsarbeid.

Hopp

Roger Ruud deltok i veteran-NM for første gang i 1996, og vant. Det var lite snø denne vinteren, noe som gjorde det vanskelig å avvikle skirenn, men klubbens skiløpere fra 12 til 17 år representerte klubben bra, både på kretsrenn, sonerenn og landsrenn. Jon Anders Haug vant OA-cupen i hopp for 10-åringer, og de øvrige ni hopperne i klubben kunne også vise til gode ressultater.

Fotball

Fotball yngres hadde ca 45 medlemmer sesongen 1997, og hadde også gode resultater å vise til under sommerens turneringer. Også dette året ble Lensbygda Cup arrangert, selv om det var litt mindre oppslutning om den populære uteturneringa i håndball enn det hadde vært tidligere. Håndballgruppa investerte i en 16 seters minibuss, til å frakte spillene når de skulle på lengre turer. På håndballsiden gjorde J14 en bra sesong, og havnet helt i toppen i sin aldersklasse. J16 gjorde også en bra sesong og havnet midt på treet, mens damelaget spilte seg opp igjen i 4.divisjon. Det var 10 aktive hoppere i alderen 8-14 år, samt en veteranhopper denne sesongen. Guttene gjorde en hederlig innsats i kretsrennene og i Holmenkollen minihopp. ”Totningen” landsrennet på ski, som strekker seg over to dager, ble avlyst dette året, pga snømangel, men barnelangrennene ble avviklet med stor deltagelse. Dette året var det både yngre og eldre løpere som deltok på kretsrenn, sonerenn og landsrenn for klubben, og gjorde det oppsiktsvekkende bra. Rent anleggsmessig, ble det arbeidet med den nye 30. meters hoppbakken i Søberg, men den ble ikke helt ferdig, pga tidlig snøfall.

Håndball

Håndballjentene hadde middels gode prestasjoner å vise til i 1998; J15 kvallifiserte seg til A-sluttspill i seren og damelaget stabiliserte seg i 4. divisjon. På langrennsfronten hadde klubben en juniorløper som hevdet seg nasjonalt, og flere yngre løpere som var på god vei. Barnelangrennene ble en stor sukse også dette året, med tilsammen 7 barnelangrenn med opptil 50 startende hver gang. Hoppgruppa hadde denne sesongen 8 aktive hoppere fra 9-12 år. Alle hadde gode ressultater å vise til i kretsrenn, og de deltok i Holmenkollen minihopp, hvor Martin Solli ble nr. 17 i sin klasse. Dessuten, vant Jon Anders Haug OA-cupen i sin klasse. Rullestoltrappa ble påbegynt, og arbeidet med den store Søbergsbakken fortsatte.

I 1999 ble rullestoltrappa på baksiden av sportshytta fullført, så også rullestolbrukere skal kunne komme seg lett inn i sportshytta! Oppsluttningen blandt de hoppinteresserte var svært lav dette året, og det var kunn fem aktive hoppere, som dessuten valgte å ikke delta så mye utad fra klubben, så det ble ikke rare ressultatene å vise til. Dette var derimot en gledelig sesong for fotballguttene, som har 45 aktive, og klarte å stille seks lag i de yngre klassene, og dessuten har det lykkes klubben å samle de gamle A-lags spillerne til å danne et ”old boys” lag, som stilte i serien, og ble nr.2 i sin pulje. Lensbygda Unitid (det nye kallenavnet til knøttene) deltok på Norway Cup, og noen andre cuper, hvor de hevdet seg bra. Håndballgruppa hadde dessidert flest aktive, og hadde J/G 9 og K4 lag alene, mens de hadde et sammarbeid med KK på J/G11, J13, J15 og J17. Klubben satte dette året igang aktivitetskvelder for de som var for unge til å delta i spesiell idrett, og dette fikk stor oppslutning. For første gang klarte vi å stille rent gutter 13 lag, og de klarte seg dessuten utmerket i serien. J15 laget hadden en glimrende sesong, og ble blandt de tre beste i kretsen. De ble også invitert til Petter Wessel Cup, som er et uoffesielt norgesmesterskap. Damelaget i LSK rykket gledelig opp til 3.divisjon, og alle lagene gjorde det bra på turneringer denne sommeren, ved bla at J17 vant sin klasse på Trøgstad cup.  Barnelangrenn hadde også dette året stor oppslutning, noe også det landsdekkende todagers arrangementet ”Totningen” hadde.

Generelt

Sportslig, var det liten tilvekst i 2000, blant annet pga små årskull, og LSK klarte ikke lenger å stille lag alene på håndballsiden, og inngikk derfor sammarbeid med KSH på alle alderstrinn untatt damelaget. J17 hadde svært gode resultater å vise til denne sesongen, med kvallifisering til Narvesenserien som de falt ut av i siste runde, men spillte derfor Østlandsserie, hvor de til slutt endte på 2. plass.  Damelaget som spillte 3.divisjon spilte også NM, og gikk lett videre til 2. runde, hvor de ble slått ut av et 1.divisjonslag. Det lyktes yngresfotballen å stille fire lag denne sesongen, og de kunne alle vise til gode resultater. Pga lite snø denne vinteren, ble ”Totningen” avlyst, og det ble bare gjennomført to barnelangrenn. Det var også med både yngre og eldre løpere som representerte klubben på krets og landsrenn på en fin måte. På anleggsfronten, ble det tatt initiativ til å legge ny gressmatte på fotballbanen, men pga dårlig vær, ble ikke denne ferdig. Arbeidet med hoppbakken fortsatte også, men heller ikke dette året ble den ferdig.

I 2001 ble det via dugnad lagt ny gressmatte på fotballbanen, og det ble laget handicap toalett inne i sportshytta. Damelaget klarte å beholde sin plass i 3.divisjon, men ellers var det ikke mye aktivitet i klubben dette året.

Opp

Legg igjen en kommentar